Thursday, December 19, 2013

Subhanallah, Manfaat Hirup Udara Waktu Subuh


Dr. Abdul Hamid Dayyat , dari Universiti Kaherah Mesir menjelaskan manfaat kesihatan yang diperolehi seseorang dari aktiviti pada waktu Subuh (fajar) dan mandi pada waktu subuh di antaranya adalah gas O3 (ozon). Pada waktu fajar kandungan gas O3 sangat banyak kemudian berkurang sedikit demi sedikit sehingga habis ketika matahari terbenam pada petang hari. 

Gas O3 mempunyai pengaruh yang positif pada urat saraf, mengaktifkan kerja otak dan tulang. Ketika seseorang menghirup udara pada waktu subuh akan merasakan kenikmatan dan kesegaran tiada tara.

Ozon yang terdiri daripada tiga molekul oksigen, berupaya menghapuskan mikroorganisma dan digunakan secara komesial untuk membersihkan sumber bekalan air, menguraikan sisa toksik serta mengekalkan kesegaran makanan yang disimpan. Dalam rawatan pembersihan darah, ozon bertindak membunuh kuman, membantu membekalkan oksigen kepada tisu serta mengaktifkan sistem pertahanan tubuh.

1 Responses to “Subhanallah, Manfaat Hirup Udara Waktu Subuh”

 • Subhanalloh...artikel yang sangat informatif dan bermanfaat sekali om jangan lupa baca juga ya Mobil Sedan Corolla

  Camera.co.id Toko kamera murah di Indonesia

  Camera co id Toko kamera murah di Indonesia

  Mobil Sedan Corolla

 • Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara 2010
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam