Allahu Akhbar, bom syahid 700kg hancurkan kem rejim syiah Syria

Mujahidin Jabhah Nushrah kembali melakukan serangan bom syahid terhadap khemah tentera rejim Syria di Khan Baqar, dekat lapangan terbang tentera Nairab pada petang Ahad lalu.

Satu kumpulan mujahidin terlibat dalam serangan sengit untuk membuka jalan bagi mujahid yang memandu lori dengan 700 kg bahan letupan. Bom kereta kemudian diletupkan dan disusuli oleh letupan gudang senjata dalam kompleks persinggahan sementara. Khemah tentera itu hancur lebur dan sekurang-kurangnya 50 tentera rejim Nushairiyah terbunuh dalam serangan berani tersebut.

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Jabhah Nushrah - Penjelasan no. 174
Menghancurkan khemah tentera Khan Baqar dekat lapangan terbang tentera Nairab dengan serangan bom syahid

Menghancurkan khemah tentera Khan Baqar dekat lapangan terbang tentera Nairab dengan serangan bom syahid
Segala puji bagi Allah Rabb seluruh alam. Shalawat dan salam senantiasa dilimpahkan kepada Muhammad, sebaik-baik rasul, juga kepada keluarga dan seluruh sahabatnya. Amma ba'du.

Atas kurniaan Allah semata, para kesatria mujahidin Jabhah Nushrah berjaya menghancurkan khemah tentera Khan Baqar berhampiran lapangan terbang tentera Nairab. Ia merupakan khemah tentera berkekuatan 50 hingga 70 tentera rejim Nushairiyah, diperkuatkan oleh kereta kebal jenis T82, tank jenis BMP dan kereta pick up yang dilengkapi dengan senapang mesin berat DShK.

Serangan ini berjaya dilaksanakan seperti berikut:
Pada hari Ahad petang tarikh 2 Disember 2012 M, satu kumpulan mujahidin terlibat dalam serangan sengit dengan pasukan rejim di pos tentera Khan Baqar untuk membuka jalan bagi al-akh bagi serangan bom syahid.

Setelah akh Abu Bakar Al-Halabi berjaya membawa lori yang mengangkut 700 kg bom ke khemah tentera, ia langsung meledakkan lorinya. Letupan bom kereta itu disusuli oleh letupan-letupan dahsyat dalam kompleks khemah tentera akibat meledaknya gudang senjata.

Hasil dari serangan ini menyebabkan hancurnya khemah tentera secara total dan yang terbunuh sekurang-kurangnya 50 tentera dalam khemah. Mujahihid berjaya berundur dengan selamat, segala puji dan kurnia dari Allah Ta'ala semata.
Pemandu bom syahid memandu lori yang membawa 700 kg bom ke arah sasaran seranganKereta yang dipandu bom syahid tinggal hanya beberapa meter sahaja dari khemah tentera Khan BaqarLori yang membawa 700 kg bom menghentam khemah tentera Khan Baqar


Letupan lori yang membawa 700 kg bom menghentam khemah tentera Khan Baqar
Kumpulan mujahidin memberi tembakan perlindungan dan membuka jalan bagi lori yang membawa 700 kg bom


Allah Maha Melaksanakan urusan-Nya akan tetapi kebanyakan manusia tidak memahaminya.

Jabhah Nuhsrah li-Ahli Syam
Dari Mujahidin Syam di Medan jihad
Bidang Media
Janganlah anda melupakan kami dalam doa anda
Segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam
14 Muharram 1433 H / 3 Disember 2012 M
Diterjemahkan dari sumber globalmuslim

Comments