Monday, December 24, 2012

Cara khinzir makan


Daniel S Shapiro MD, seorang Pengarah Clinical Microbiology Laboratories, Boston Medical Center, Massachusetts dan juga merupakan penolong Profesor di Pathology and Laboratory Medicine Boston University School of Medicine, Massachusetts Amerika menyatakan bahawa terdapat lebih daripada 25 penyakit yang boleh dijangkiti dari babi . Oleh demikian, daging babi adalah sumber penyakit bagi manusia.

Jika melihat habitat hidupnya, memang sangat mudah untuk dibayangkan. Bayangkan saja, babi merupakan haiwan yang paling kotor dan rakus berbanding haiwan lain. Kerana kerakusanya, apabila perutnya telah penuh atau makanannya telah habis, babi akan memuntahkan isi perutnya dan memakannya lagi untuk memuaskan kerakusannya. Babi memakan semua yang boleh dimakan di hadapannya. Tidak terkecuali kotoran.


2 Responses to “Cara khinzir makan”

 • January 22, 2013 at 5:01 PM
  no wonder muslim didnt eat pork
 • August 8, 2013 at 3:24 AM
  Semua haiwan sama ja. Ayam jg mcari cacing d dlm tahi kerbau. Malah, telur kuning ayam jauh lebih tinggi bbanding daging babi. • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

  Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

  Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam