Sunday, January 27, 2013

Israel tidak mampu hentikan Azan


Sejumlah kelompok Yahudi ekstrem gagal melakukan konspirasi untuk menghentikan azan yang dikumandangkan di beberapa kawasan pendudukan Palestin.

Sebagaimana dilaporkan TV Alalam, Rabu lalu, sekumpulan pelampau di wilayah Ramat Aviv yang terletak di utara Tel Aviv, mengajak warga Yahudi di wilayah itu untuk bersama-sama menghentikan laungan azan.

Mereka mengajak pendatang Yahudi lain di wilayah itu dengan meneriakkan pengumuman melalui pembesar suara di tengah malam.

Rangkaian 10 televisyen rejim Yahudi dalam laporannya berkata, "Tindakan  para kaum ekstrem yang mengajak warga Yahudi di wilayah Ramat Aviv untuk mematikan suara azan di masjid-masjid, di luar dugaan mendapat bantahan keras dari warga Yahudi. Bahkan di beberapa kawasan penempatan pendatang Israel, mereka marah dan mencaci para ekstrimis itu. "

Sebahagian warga Yahudi, kata Rangkaian 10, menelefon polis dan mendesak agar para ekstrimis itu ditangkap.
Diterjemahkan dari sumber republika

0 Responses to “Israel tidak mampu hentikan Azan”

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara 2010
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam