Thursday, January 10, 2013

Lebih 100 orang masuk Islam sebulan melalui laman web


Sebuah Markaz Dakwah yang dikendalikan di kawasan Timur Arab Saudi, meyakinkan dalam sebulan lebih dari 100 orang bukan muslim masuk agama Islam.

Laporan surat khabar yang diterbitkan kelmarin mengatakan, bahawa dengan sekumpulan sukarelawan dari generasi muda mampu menangani laman sosial, moden dan inovatif mampu mengajak orang bukan Muslim. Pejabat markas dakwah "Rukni al Hiwari li Ta'rifi al Islam" yang berpusat di Dammam cabang dari "Maktab Atta'awuni wal Irsyadi wa Tau'iyatul Jaliat" ini mampu menarik sejumlah orang Kristian, Hindu dan Buddha melalui penggunaan internet.

Pengarah sebuah pejabat pusat, Ir Maged Osaimi memberitahu yang dia telah masuk Islam pada bulan Muharram yang lalu.

Seramai 101 orang dari 33 negara yang berbeza di seluruh dunia, di mana peratusan yang baru masuk Islam terdiri dari lelaki 65% dan perempuan 35%. Agama Kristen adalah yang paling ramai dalam peratusan tersebut dari jumlah iaitu mencapai 61%, dan 16% dari Hindu, dan 1% dari umat Buddha.

1 Responses to “Lebih 100 orang masuk Islam sebulan melalui laman web”

 • January 10, 2013 at 2:06 AM
  ini menurut web kendalian Islam tapi yang menurut web kendalian Kristian bagaimana pula?? Contohnya Al-Hayat yang dihoskan oleh Zakaria Boutrous. • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

  Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

  Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam