Saturday, June 1, 2013

Di Hong Kong, Starbucks guna air toilet untuk buat kopi

keran starbuck
Media tempatan Hong Kong, Apple Daily mengeluarkan laporan mengenai salah satu cawangan Starbucks di Hong Kong menggunakan air tandas untuk membuat kopi.

Sebuah foto diambil di Starbucks di Menara Bank China. Kelihatan seorang kakitangan mengambil air dari sebuah paip yang dilabel 'Starbucks Only' yang terletak berhampiran toilet lelaki.
UPI melaporkan, wakil-wakil Jabatan Higienis Makanan dan Alam Sekitar Hong Kong berkata, sistem air yang digunakan Starbucks tidak memenuhi peraturan.

"Starbucks, anda perlu membuat sidang terbuka yang mengatakan perkara seperti itu tidak akan berulang lagi di mana pun. Pecat juga orang yang mengambil air di tempat seperti itu, "komen Duncan Yum di laman Facebook Starbucks Hong Kong.
Starbucks memberi respons berkenaan komen itu dan berkata akan menggunakan air penapisan sehingga ada pilihan lain yang boleh diterima. Ia terpaksa dilakukan kerana kekurangan sumber air di lokasi tersebut. "Tolong terima permintaan maaf kami berkaitan sumber air di Menara Bank China," papar Starbucks.

BOIKOT !!!
Diterjemah dari sumber eramuslim.com

0 Responses to “Di Hong Kong, Starbucks guna air toilet untuk buat kopi”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam