Wednesday, January 25, 2012

Mengharapkan masyarakat di seluruh dunia menjadi Muslim - Ulama Pakistan

Ulama Pakistan Impikan Seluruh Warga Dunia Jadi Muslim
Ulama Pakistan, Deen Mohammad Shaikh, mengharapkan masyarakat di seluruh dunia menjadi Muslim. "Adalah kerinduan mendalam bagi saya, bahawa seluruh dunia menjadi Muslim," kata dia seperti dikutip newkerala.com.

Ulama yang dahulu beragama Hindu ini, mengatakan ia mencintai Al-Quran tetapi harus membacanya diam-diam saat ia tengah mendalami Islam. Ia khuatir muncul risiko salah faham jika seorang Muslim mendapatinya tengah memegang kitab suci.

"Saya mencintai Islam. Saya membaca Al-Quran dan menyedari kehidupan saya sebelum ini tak ada gunanya, "kata dia.

Selanjutnya, ia tergerak untuk menyebarkan Islam kepada sesiapa pun, dengan memimpin institusi pembinaan mualaf di Masjid Allah Wali dan Madrassa Aisha Taleem-ul Quran.

Melalui lembaga itu, anak-anak diajarkan bagaimana tata cara solat dan membaca Al-Quran.

"Alhamudillah saya, telah membimbing 108.000 orang mengucapkan syahadat, tapi apa yang saya lakukan belumlah lengkap lantaran masyarakat seluruh dunia belum menjadi Muslim," ujarnya.

- sumber dari republika.co.id

0 Responses to “Mengharapkan masyarakat di seluruh dunia menjadi Muslim - Ulama Pakistan”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam