Monday, January 30, 2012

Pertama kali wanita Arab Saudi dibenarkan menonton bola sepak di stadium

Satu laporan dari surat khabar yang dikendalikan kerajaan Saudi Arabia menyatakan bahawa untuk pertama kalinya negara Muslim yang dianggap konservatif ini, perempuan akan dibenarkan untuk menghadiri perlawanan bola sepak di salah satu stadium di negara tersebut.

Surat khabar Al-Sharq pada hari Sabtu (28 / 1) melaporkan pegawai yang tidak disebutkan namanya yang mengatakan bahawa wanita akan boleh menonton perlawanan bola sepak di kemudahan baru yang akan selesai pada tahun 2014 di bandar pelabuhan barat Jeddah.

Pejabat itu mengatakan bahawa stadium baru akan merangkumi balkoni khas keluarga dengan kabin peribadi dan balkoni khusus wanita yang ingin menghadiri perlawanan bola sepak.

Peraturan yang ketat di Arab Saudi, melarang lelaki dan wanita yang bukan mahram saling bercampur baur.0 Responses to “Pertama kali wanita Arab Saudi dibenarkan menonton bola sepak di stadium”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam