Thursday, February 2, 2012

Awan di langit beratnya berjuta-juta tan

Mukjizat Alquran: Awan Tebal dan Kilat Para saintis telah menunjukkan bahawa awan di langit beratnya itu berjuta-juta tan. Tentunya sangat berat.

Kini mereka bertanya-tanya, apa saja yang terkombinasi dalam awan ini dan siapa yang menghimpun zarah partikelnya? Siapa juga yang membuat gabungan zarah yang bertan-tan beratnya ini tergantung di langit tanpa bertaburan dan berselerak?

Kajian telah membuktikan melalui pemerhatian ilmiah bahawa kilat memerlukan awan tebal yang disebut kumulus. Ini bererti bahawa kenyataan ilmiah mengatakan ada kaitan antara awan tebal dengan terjadinya petir.

Yang mengagumkan bagi kita adalah bahawa fenomena ini adalah sama seperti yang dinyatakan dalam Al-Quran, "Dialah Tuhan yang memperlihatkan kilat kepadamu untuk menimbulkan ketakutan dan harapan, dan Dia mengadakan awan tebal (mendung)." (Al-Ra `d: 12) .

Ini merupakan salah satu mukjizat Al-Quran yang dapat dibuktikan kebenaran pada masa sekarang ini.0 Responses to “Awan di langit beratnya berjuta-juta tan”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam