Saturday, February 11, 2012

Subhanallah, ayat Al- Quran muncul di tubuh bayi

Luar Biasa, Ayat Alquran Muncul di Tubuh Bayi
Seorang bayi berusia sembilan bulan bernama Ali menjadi perhatian umat Islam di Republik Dagestan, Rusia. Ini kerana di bahagian kaki bayi itu terdapat tulisan ayat Al-Quran.

Sejak kelahirannya, tanda lahir dalam bentuk tulisan Arab telah muncul di tubuh Ali. "Pada mulanya, ada hematoma di dagunya. Ketika lebam itu meletup, kami melihat tulisan 'Allah'," ujar Madina Yakubova, ibu kepada bayi tersebut.

Yang lebih menakjubkan, pada kaki bayi itu terdapat tulisan,'' Allah-lah pencipta seluruh alam semesta. "

Ketika lahir, Ali pertama kali didiagnosis menderita penyakit jantung dan kelumpuhan serebral infantil. Namun, semasa diperiksa semula Ali didapati sihat. Fenomena itu menarik perhatian Muslim Dagestan. Setiap hari rumah Ali dikunjungi ratusan orang yang ingin tahu dengan Keagungan dan Kuasa Sang Khalik, Allah SWT.

- terjemahan dari republika.co.id


0 Responses to “Subhanallah, ayat Al- Quran muncul di tubuh bayi”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

Back To Top
Profile Picture
©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam