Sunday, February 5, 2012

Video game yang menghina Islam antaranya PRINCE OF PERSIA


DEVIL MY CRY 3
Game yang Menghina Islam
Game ini mengisahkan seorang lelaki yang ditugaskan untuk menentang syaitan, dan caranya adalah dengan memasuki sarang syaitan yang terdiri dari 12 pintu. Dan Mari kita lihat unsur penghinaanya.
Game yang Menghina Islam
Game yang Menghina IslamCLIVE BARKER UNDYING
Game yang Menghina Islam
Game ini juga mengisahkan hero menetang musuh iaitu syaitan. Dalam game ini terdapat kalimah Allah tertera semasa hero mahu menerjah ke istana syaitanPRINCE OF PERSIA
Game yang berlatar belakang persekitaran tanah arab. Penghinaan yang boleh dilihat terdapat pada pedangnya bertulisan arab bermaksud "Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW). Dimana unsur penghinaanya? didalam game ini watak utama akan membunuh siapa saja yang menghalangnya dan membunuh askar-askar persia, tahukah anda bahawa perajurit persia adalah muslim. Secara tidak langsung game ini mengatakan bahawa ajaran Rasullulah yang disebarkan adalah ajaran membunuh.


2 Responses to “Video game yang menghina Islam antaranya PRINCE OF PERSIA”

 • February 5, 2012 at 10:31 PM
  Satu Game yang membunuh Syaitan & Iblis.. Bagi agama lain pun sama pada game yang lain. Tidak juga Agama lain tu kata menghina agama mereka.. OVER!!
 • Kepada agama lain aku tak kisah. Tapi kalau hina agama aku (islam), aku ambik peduli. • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
  p/s: Jika ada diantara blogger yang ingin bertukar pautan link dengan detikislam.blogspot.com, boleh lah pm di facebook admin.

  Juga kepada blogger-blogger yang telah membuat pautan link detikislam di blog masing-masing tetapi admin masih tidak meletakkan pautan link blog saudara saudari, minta pm juga di facebook admin. Sekian, Terima Kasih

  Blog's stats Jumaat 30.12.2011 bersamaan 4 Safar 1433

  Back To Top
  Profile Picture
  ©1433 Hakcipta Tak Terpelihara
  Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Anda digalakkan untuk memaparkan sumber asal bahan tersebut.
  E-mel :@gmail.comatau Facebook :www.facebook.com/blogdetikislam