Fitnah-Fitnah Ini Sudah Dianggap Biasa Di Kalangan Umat KiniTanda-tanda kecil Kiamat yang telah pun berlaku yang ketujuh ialah yang disebutkan oleh Rasulullah SAW banyaknya muncul fitnah atau pun ujian-ujian besar kepada umat Nabi Muhammad SAW. Disebut dan dihuraikan oleh para ulama, fitnah-fitnah yang banyak yang dikelilingi oleh umat Nabi Muhammad pada zaman ini seperti sudah biasanya orang meninggalkan solat, sudah biasa umat Nabi Muhammad itu mengambil riba, sudah biasa umat Nabi Muhammad itu tidak menutup aurat, sudah biasa umat Nabi Muhammad itu mendapati arak di mana-mana, sudah biasa umat Nabi Muhammad itu mendapat tempat judi di mana-mana.

Yang ini lah fitnah, ke semua ini dosa-dosa besar. 10 dosa paling besar boleh tengok benda ini jadi biasa di kalangan umat Nabi Muhammad dan sudah biasa zina di kalangan umat Nabi Muhammad. Begitu lah, banyaknya fitnah, ujian-ujian besar mengelilingi kehidupan umat Nabi Muhammad dan fitnah-fitnah itu menjadi biasa kepada mereka.

Kemuncak kepada fitnah ini ialah yang paling besar semenjak Allah menciptakan alam ini ialah munculnya bapak fitnah dunia yang bernama dajjal. - Kuliah Ustaz Wadi Annuar

Comments