Belajar Agama Tapi Tidak Cium Bau SyurgaBarang siapa yang belajar agama, tujuannya untuk meninggi-ninggikan diri, supaya dapat berhujah dengan orang, supaya dia dipuji oleh makhluk atau dia ini naik kedudukan di sisi masyarakat, orang ini tidak cium bau syurga. 

Ramai orang masih seperti ini. Belajar, sibuk sekali nak khabarkan dia ini penuntut ilmu agama. Tidak senang duduk kalau orang tidak tahu dia belajar talaqi. Tidak senang duduk kalau orang tidak tahu dia belajar tafsir. Syaitan berkata, jangan diam orang tidak tahu kamu ini hebat, post lah, post dalam facebook. Ini semua diperdaya oleh syaitan. Punah jahanam kita. 

Dia hasut tetap menghasut hingga rosak. Tok imam masjid tak akan tok imam nak hasut main nombor ekor. Syaitan ini cerdik, tok imam mana yang akan ikut. Dia hasut cara lain. Sembahyang maghrib orang tidak ramai, 6 orang jemaah, baca surah Al Ikhlas Al Kafirun. Tiba-tiba hari itu ada kuliah di masjid. Tok imam tengok maghrib penuh 4 ribu orang, tak akan baca kulya ( surah Al Kafirun), baca surah Al-Baqarah lah. Tarik tajwid sikit, orang ramai tu. Dia (tok imam) sudah masuk perangkap syaitan. Diperdaya syaitan. - Kuliah Ustaz Azhar Idrus

Comments